Sensation! EU kräver: droppa FRA, droppa Ipred

18 02 2009

February 17, 2009 – 19:53

EU-parlamentets utskott för mänskliga rättigheter, LIBE, behandlade idag en rapport med namnet “De grundläggande rättigheterna på Internet” och röstade igenom den enhälligt, med röstsiffrorna 44-0.

Rapporten verkar fantastisk. Den kräver inte bara att Sverige omedelbart avskaffar FRA-lagen om allmän avlyssning, utan också att Sverige lägger ner alla planer på att genomföra privatpolislagen Ipred.

Läs vidare på: Rick Falkvinge

 

Skarp uppmaning från Europaparlamentet till den svenska regeringen – FRA-lagen måste ändras

Under tisdagsmorgonens omröstning i Europaparlamentets utskott för medborgerliga fri- och rättigheter (LIBE) beslutades att rekommendera rådet att uppmana medlemsstaterna att respektera den personliga integriteten på Internet.

Med den teknikutveckling som ägt rum så har nya möjligheter skapats för stater att övervaka Internettrafik utan befolkningens vetskap. Utskottet menar att detta inte per automatik skall innebära att övervakning skall kunna ske helt förutsättningslöst.

– Det råder idag en obalans på Internet där det är de folkvalda som granskar folket och inte som i det övriga samhället där folket skall ha möjlighet att granska de folkvalda. Utskottet skickade idag en tydlig signal till medlemsstaterna att rätta till detta, kommenterar Inger Segelström, Europaparlamentariker (S).

Läs vidare på: Socialdemokraterna

Äntligen så lönar det sig att vara med i EU 😀 HEJJA EU!


Åtgärder

Information

2 responses

18 02 2009
Jenny

Fixa en kategori om åsikter och dyl, för jag antar att du tänker göra din röst hörd om allt 😀 Pussi

18 02 2009
Daniel Karlsson

Du har nog så rätt söt 🙂 Puss

Lämna en kommentar